Zaloguj

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Actarofit

Cena netto:354,00 zł
435,42 zł
Zadaj pytanie o produkt

Poprawia potencjał mikrobiologiczny gleby, przyczyniając się do odtworzenia pierwotnej równowagi biologicznej w glebie. Zaburza żerowanie owadów, przyczyniając się do ograniczenia ich liczby, a tym samym zapewnia znaczne ograniczenie strat powodowane przez szkodniki. Unikalna kompozycja pożytecznych mikroorganizmów przyczynia się do zwiększenia odporności roślin na działanie patogenów i szkodników. Możliwość stosowania w uprawach rolnych (zboża, rośliny strączkowe, warzywa, owoce) oraz przy uprawie uprawa ziół, traw nasienne, trawników ozdobnych. Biopreparat nadaję się również do ochrony drzew i krzewów ozdobnych.

Actarofit to preparat mikrobiologiczny przyczyniający się do właściwego rozwoju roślin. Skutecznie zapobiega rozprzestrzenianiu się w uprawach owadów i innych stawonogów. Produkty przemiany materii specjalnie wyselekcjonowanych, pożytecznych mikroorganizmów glebowych skutecznie hamują funkcjonowanie i rozwój licznych gatunków owadów i roztoczy. Preparat przyczynia się do ograniczenia strat w uprawach poprzez tworzenie niekorzystnych warunków do wzrostu i rozmnażania różnych gatunków szkodników. Mieszanka substancji czynnych w preparacie umożliwia jednocześnie wytworzenie sprzyjających do rozwoju roślin warunków glebowych. Możliwość stosowania prewencyjnego.

Korzyści po zastosowaniu preparatu:

  • zdolność substancji czynnych do szybkiego rozkładu zapobiega ich gromadzeniu się w nasionach, owocach, warzywach i glebie,
  • wspomagające działanie preparatu trwa aż do 20 dni,
  • biologiczna forma ochrony sprzyja utrzymaniu równowagi biologicznej w uprawach i zapobiega kumulacji toksycznych substancji pochodzących z oprysków chemicznych,
  • preparat nie stymuluje rozwijania przez szkodniki odporności na substancję czynną.

 DAWKOWANIE

Uprawa Szkodnik/patogen Dawka (kg/ha)

 Roztwór roboczy (l/ha)

Ziemniak stonka ziemniaczana, ćma ziemniaczana 0,15 - 0,2 200 - 300
Ogórki, pomidory, bakłażany, papryka szklarniowa   Przędziorek chmielowiec 0,3 - 0,4 1000 - 2000  
Mszyce brzoskwiniowe  i mszyce ogórkowe 0,8 - 1,2
Wciornastki tytoniowe  i kalifornijskie , mączlik 0,8 – 1,2
Kalafior i biała kapusta Bielinek kapustnik , bielinek rukiewnik , pietnówka kapustnica 0,3 - 0,5 300 - 450
Winogrona, porzeczki, maliny, jeżyny  Przędziorki 0,4 -0,6 300 - 500
Zwójkowate  i miernikowcowate 0,2 - 0,25 400 - 500 
Przędziorki  miodówki 0,25 - 0,3 400 - 500 
Drzewa owocowe: jabłoń, gruszka, wiśnia  mszyce 0,5 - 1,0 1000  
Zwójkowate, miernikowcowate, sówki, owocówki jabłkówki 0,4 - 0,9
Zboża: pszenica, jęczmień, żyto Ćma zbożowa (stadium rozwoju II – III) wciornastki, pluskwiaki 0,3 - 0,4 200 - 300
Krzyżowe: rzepak, kapusta, gorczyca Słodyszek, pietnówka kapustnica , bielinek kapustnik , bielinek rukiewnik , tantniś krzyżowiaczek 0,15 - 0,3 200 - 300
Strączkowe Sówki , omacnica byliczanka , mszyca , przędziorek chmielowiec , pachówka strąkóweczka 0,3 - 0,8 200 - 300
Kukurydza Omacnica byliczanka, omacnica kukurydziana , sówki 0,3 - 0,6 200 - 300
Słonecznik, burak cukrowy Chrząszcz słonecznikowy, omacnica słonecznikówka, szarek komośnik 0,2 - 0,4 200 - 300

 

pdf pobierz etykietę